16.08.2022 година
1564339898.swf
Ц
ветна градина
  3082  |   0  
Изберете подходящо място за розите
При нашите климатични условия розата не проявява капризи и редовно достига до цъфтеж. Има обаче подробности, с които трябва да се съобразявате.
Отрицателно влияние върху цъфтежа може да окаже типът на почвата. Тя трябва да е пропусклива, проветрива и богата на хранителни вещества. Запомнете, че тежките глинести почви, които лесно се вкисляват, както и тяхната противоположност -чакълестите, които изобщо не задържат влагата, отрицателно влияят върху цветообразуването. Тези почви не могат да осигуряват необходимите хранителни вещества в критичния за образуването на цвета момент.
Розата има високи изисквания към влагата. Затова през юни-юли задължително се полива. Ако пропуснете, растенията трудно ще цъфнат. Едно от най-важните условия за успешното развитие на розите е през целия сезон те да бъдат добре осветявани. Засадени на сянка, стъблата им се изтеглят на височина и остават слаби. Там се създават условия за развитие на брашнеста мана. Съчетани, тези два фактора довеждат до катастрофалния резултат.
И последният абсурден, но все пак реален отрицателен фактор, това е изключително високата въздушна влажност. Стигне ли се до това, розите не успяват дори да образуват цвят.
20.10.2015 г. / ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2022