18.01.2017 година
Л
ечебни диети
Куркума - подправката, която лекува
Постоянната употреба на куркума в храната съхранява младостта и здравето дълго време. В аптеките може да се намерят капсули с екстракт от куркумин Куркумата е многогодишно тревисто растение от семейство джинджифилови със силно разклонено к... [още]
Лечебните свойства на целината
У нас целината (Apium glaveolens) е важен есенно-зимен зеленчук. Консумира се свеж, варен или изсушен, като подправка за туршии, салати, супи ястия. Семето се слага в месна кайма за ароматизиране. Но растението е познато и като природно лекарство. ... [още]
Морковите – вълшебно лекарство
Морковът има голяма хранителна стойност. След майчината кърма това е първият зеленчук, който кърмачето трябва да поеме като сок и каша. Той съдържа захари, лесноразтворими белтъци, витамините А, В, В1, В2, Д, Е, К, РР, етерични масла, органични кисел... [още]
Подправките в нашата кухня
Българската кухня е пикантна, защото се приготвя с разнообразни подправки. Според физиолозите тяхната употреба не е просто каприз или хрумване, а необходимост, повишаваща усвояването на храната и подобрявайки вкуса й. Силното въздействие на подправки... [още]
Динена диета
Динята е диетичен продукт, на който много диетолози приписват чудодейни свойства. И най-важното, което привлича в динената диета, е минимумът противопоказания. Динената диета - за хора от всяка възраст Известно е, че динята почти изцяло е ... [още]
1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2017