23.09.2018 година
В
исок холестерол
  1990  |   0  
Доматена супа със скариди
Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг домати
• 250 г почистени скариди
• 2 стръка целина без листата
• 1 малко люто чушле
• 2 скилидки чесън
• 2 глави лук
• 3-4 стръка зелен лук
• 1 с.л. зехтин
• 500 мл зеленчуков бульон
• 1 ч.ч. нискомаслена течна сметана
• 1 ч.л. смлян джинджифил
• настърганата кора и сокът от половин лимон
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещената мазнина. Щом станат прозрачни, прибавяме обелените и настъргани домати и също ги запържваме. Наливаме бульона, прибавяме лимонената кора, джинджифила и дафиновия лист и варим 30 мин на умерен огън.

Изваждаме дафиновия лист и пасираме супата. Връщаме я на огъня и прибавяме скаридите, ситно нарязаната целина и лютото чушле, разрязано на две и почистено от семето. Варим 10 мин на тих огън.

Накрая изваждаме лютото чушле и наливаме сметаната. Подправяме с лимонов сок, черен пипер и сол на вкус. Поднасяме супата гореща, поръсена със ситно нарязан зелен лук.
12.05.2010 г. / recepty.bg
Коментари (0)

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2018