20.10.2018 година
Б
иопрогноза
  202  |   0  
Биопрогноза 12 - 18 октомври
По-сериозни здравословни проблеми през периода могат да имат страдащи от хемороиди. Важно за хората с това заболяване е да спазват по-активен двигатерен режим и да ограничат консумацията на силни подправки и на алкохол. От полза ще бъде неколкократното дневно втриване в областта на хемороидите на мехлем Хемовазин. Съдържащите се в него прополис и екстракт от плодове от див кестен са изключително богати на вещества, действащи противовъпалително и епителотонично и спомагащи за увеличаване на здравината и на еластичността на съдовите стени. Със същата цел е препоръчително и пиенето на чай Гинко Фитолек, комбиниращ лечебните свойства на зеления чай с тези на листата от едноименното растение. Хемороидите се повлияват изключително благоприятно и от определени хомеопатични лекарства, стимулиращи собствения оздравителен потенциал на организма. Сред най-често използваните сред тях са Арника, Ескулус, Хамамелис, Калкареа флуорика и др. Към края на периода е възможно да зачестят пристъпите от главоболие при хора с мигрена. Най-важното по време на мигренозна атака е спазването на постелен режим в стая, която е изолирана в максимална степен от светлини и шумове. За облекчаване на мигренозното главоболие може да допринесе и носенето на главата на стегната платнена лента, обхващаща плътно слепоочията и/или налагането на последните с кубчета лед. Разбира се, важно е да се ограничи консумацията на шоколад, червено вино и отлежали сирена, поради богатството им на вещества, способни и самостоятелно да провокират мигренозно главоболие. За намаляване на честотата, на силата и на продължителността на мигренозните атаки ще спомогнат редовните и умерени по времетране и интензивност физически натоварвания, както и ежедневното приемане на 250-300 мг. магнезий и на 30-50 мг. коензим Q10.
12.10.2018 г. / д-р ДАРИНКА РУСЕВА, специалист по вътрешни болести и хомеопатия, GSM 0888 718439, www.phytolek.com
Коментари (0)

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2018