С
упи » Постни супи

577 |

0
Гъбена супа със сини сливи
Продукти:
• 20 г сушени гъби
• 100 г сушени сини сливи
• 1 глава лук
• 1 морков
• половин глава целина
• 3 с.л. цвекло
• четвърт зелка
• 6 ч.ч. вода
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• сол
• смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Накисваме гъбите и сливите поотделно в студена вода за няколко часа. Махаме костилките от сливите, лука разрязваме на четири и го сваряваме заедно с гъбите във водата, в която са киснали. Изваждаме ги и в същата вода сваряваме сливите.
Сваряваме цвеклото до полуготовност, добавяме моркова, целината, нарязаната зелка и варим до готовност. Прецеждаме зеленчуковата отвара и я смесваме с гъбената. Слагаме сливите и нарязаните на ситно гъби.
Смесваме доматеното пюре с брашното и 1/2 к.ч. студена отвара, прибавяме към супата, кипваме и подправяме.
22.01.2019 г. / Димитрина Георгиева
Най-четеното в "Супи"
Коментари (0)