28.05.2022 година
1564339898.swf
Д
есерти » Торти
  4380  |   0  
Желирана торта с ягоди
Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 100 г пудра захар
• 1 яйце
• настъргана кора на половин лимон
• 250 г брашно
• 1/2 ч. л. бакпулвер
• 2 ч. ч. измити и отцедени ягоди

За сиропа:

• 1 к.ч. кристална захар
• 1 с.л. желатин

Начин на приготвяне:

Разбиваме размекнатото масло заедно с пудрата захар и лимоновата кора. Прибавяме последователно разбитото яйце и пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме меко тесто, което разстиламе в намаслена и набрашнена тортена форма.

Набождаме тестото на няколко места с вилица и печем в умерено загрята фурна до златисто оцветяване. Оставяме блата да изстине без да го вадим от формата и след това нареждаме върху него подсушените ягоди.

Разтваряме захарта за сиропа в 1 к.ч. вода и кипваме на огъня. После отстраняваме от огъня и прибавяме желатина, който предварително сме накиснали в 1 к.ч. студена вода. Бъркаме, докато желатина се разтвори напълно. Изчакваме сиропа да се поохлади и заливаме тортата.

Оставяме тортата в хладилника, за да желира. Можем да гарнираме с разбита с пудра захар сметана.

28.04.2010 г. / recepty.bg
Изпрати рецепта (* - всички полета са задължителни)
Вашето име:*
Вашият e-mail:*
Антиспам код:
Въвдете кода:*
Вашата рецепта:*
 
Най-четеното в "Десерти"
Коментари (0)

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2022