19.04.2018 година
Я
стия с риба » Ястия на фурна
  3681  |   0  
Калкан на фурна
Продукти: (за 4 порции)

• 700-800 г калкан
• 2 с.л. брашно
• 5-6 с.л. олио
• 1-2 връзки магданоз
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме калкана на парчета, посоляваме и ги нареждаме в тавичка.

Запържваме брашното в сгорещеното олио. Прибавяме наситнения магданоз и също го позапържваме. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Наливаме топла вода толкова, че да получим възрядък сос.

Подправяме соса с лимонов сок на вкус, заливаме с него рибата и я печем в умерена фурна. Поднасяме калкана студен.
08.05.2010 г. / recepty.bg
Най-четеното в "Ястия с риба"
Коментари (0)
Добави коментар (* - всички полета са задължителни)
Вашето име:*
Вашият e-mail:*
Антиспам код:
Въвдете кода:*
Вашето мнение:*
 

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2018