14.10.2019 година
1564339898.swf
Я
стия с дреболии и колбас » Ястия с дреболии
  6802  |   0  
Бъбреци с пресен лук
Продукти: (за 4 порции)

• 500 г свински бъбреци
• 2 главички стар лук
• 1 връзка пресен лук
• 2 скилидки чесън
• 2 с.л. краве масло
• 125 мл сухо бяло вино или месен бульон
• 200 г заквасена сметана
• прясно смлян бял пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Разполовяваме бъбреците и киснем 30 мин в оцет и малко вода. Подсушаваме и ги нарязваме на лентички.

Сгорещяваме на силен котлон маслото и пържим 2-3 мин наситнената бяла част на пресния лук и наситнените стар лук и чесън. Прибавяме бъбреците и ги обръщаме леко в мазнината. Прехвърляме в тавичка и ги слагаме в слаба фурна /около 175°С/.

Сгорещяваме виното, прибавяме сметаната и варим 3 мин. Заливаме с тази смес бъбреците, прибавяме нарязаните на тънки колелца пера пресен лук, подправяме със сол и черен пипер и печем 5-6 мин.
30.04.2010 г. / recepty.bg
Най-четеното в "Ястия с дреболии и колбас"
Коментари (0)
Добави коментар (* - всички полета са задължителни)
Вашето име:*
Вашият e-mail:*
Антиспам код:
Въвдете кода:*
Вашето мнение:*
 

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2019